Skip to content

Cégünkről

Az Országos Vízügyi Beruházási Mérnöki Konzulens és Tervező Kft. és jogelődje mintegy 50 éve a magyarországi építőipari piac meghatározó szereplője.

Alapításától egészen az 1990-es évek elejéig cégünk látta el a teljes nemzeti vízgazdálkodási ágazat beruházásainak előkészítési, szervezési és beruházás lebonyolítási munkáit.
 A keleti blokk felbomlását követően jelentős szerepet töltöttünk be a régió vízügyi ágazata modernizációjának  elősegítésében. Közreműködtünk az egész ágazatot meghatározó országos stratégiai dokumentumok kidolgozásában, az árvízvédelem és a csatornahálózat korszerűsítésében, valamint a települési ivóvízminőség javításában.

Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásával fókuszunk nagy hányadát helyeztük a csatlakozást előkészítő projektek megvalósítására, majd a Kohéziós és Strukturális Alapból finanszírozott beruházásokra. Mára büszkén mondhatjuk magunkról, hogy a régió uniós beruházásainak szakértőjévé váltunk.

Az azóta eltelt időszak változó igényeinek megfelelően folyamatosan bővítettük szolgáltatásaink körét, korszerűsítettük profilunkat.

Ennek megfelelően mára a profilunkba tartoznak olyan országos szintű környezetvédelmi beruházások, mint a vízbázis védelem, a szennyvízkezelés, a hulladékgazdálkodás és a környezeti kármentesítés.
 A környezetvédelem mellett és azt szem előtt tartva kiemelkedő tapasztalatokra tettünk szert a magasépítés területén, beleértve annak számos speciális szaktudást igénylő ágazatát is, ideértve többek között egészségügyi létesítményeket, katonai védelmi beruházásokat, sportközpontokat, oktatási és tudományos létesítményeket, valamint a műemlékvédelem alatt álló épületeket érintő érintő beruházásokat is.

Az ezredfordulótól kezdve folyamatosan részt veszünk híd-, út-, illetve vasútépítési beruházások mérnöki és beruházás lebonyolítói feladataiban, valamint modern intermodális központok kialakításában.

Büszkék vagyunk arra, hogy munkáinkat mindvégig egy stabil pénzügyi háttérrel rendelkező, fennállása óta minden évben nyereséges társaság keretei között, első osztályú minőségben, határidők betartásával, megbízóink megelégedésére sikerült elvégeznünk, és a jövőben is elkötelezetten dolgozunk mindenkori megbízóink/megrendelőink, illetve a felhasználók megelégedésének elnyerése érdekében.

en_US