Skip to content

Víziközmű építés

Víziközmű építés Oviber

Víziközmű építés

Az emberi közösségek víz iránti igénye folyamatosan növekszik. Cégünk az elmúlt évtizedek során kiemelkedő gyakorlatra tett a víz elosztásának minden fázisában, beleértve tiszta ivóvíz biztosítását a lakosság részére, lakossági és ipari szennyvíz elvezetését és megtisztítását, valamint ipari vízigények kielégítését.

Stratégiai tervezés

Hazán meghatározó regionális és országos szintű stratégiai koncepcióinak elkészítésében cégünk oroszlánrészt vállalt. Részt vettünk az országos szennyvíz kapacitás felmérésérében, a szennyvíziszap kezelés országos stratégiájának kialakításában, illetve például a Balaton térség regionális szennyvízelvezetése és szennyvíztisztítása fejlesztési koncepció kidolgozásában.

Ivóvízhálózatok

Portfóliónkban számos 100 000 vagy azt meghaladó háztartás ellátását biztosító ivóvíz ellátó rendszer kiépítése szerepel, többek között Pécs-Mohács és a Dél-Balatoni vízellátó rendszer. Társaságunk több ökológiai célú vízminőség javító program felügyeletét is ellátja, így például a Balaton vízminőségét javító Kis-Balaton vízvédelmi rendszer továbbfejlesztésének ellenőrzését, az Észak Alföld ivóvízminőség javító programot, illetve a Keleti Főcsatorna nagyfelszíni vízműve is a részvételünkkel készült el.

Szennyvízkezelés

Társaságunk az elmúlt évtizedek során a piacon kiemelkedő gyakorlatra tett szert a korszerű szennyvíz beruházások lebonyolításában ideértve csatornahálózatok tervezését és fejlesztését, valamint szennyvíztisztító üzemek létesítését. Ezek közül is kiemelkedik a társaságunk részvételével megvalósult Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep, amely 300 000 m3/nap kapacitásával Közép-Európa legnagyobb környezetvédelmi beruházása volt. Emellett számos 50 000 lakos-egyenértéket meghaladó nagyvárosi/regionális szennyvízberuházásban is részt vettünk (Miskolc, Szeged, Pécs, Zalaegerszeg, Győr, Velence, Balatonfüred, Békéscsaba, Makó).

oviber vízközmű építés logo

Kiemelt víziközmű építési projektjeink

Budapesti Központi Szennyvíztisztító

Budapesti Központi Szennyvíztisztító

Ráckeve Soroksár Dunaág vízminőség

Ráckeve Soroksár Dunaág vízminőség

Dél-Pesti Szennyvíztisztító

Dél-Pesti Szennyvíztisztító

Észak-Alföld Ivóvíz Minőség Javító Program

Észak-Alföld Ivóvíz Minőség Javító Program

Nyugat és Dél-Dunántúl szennyvíz fejlesztés

Nyugat és Dél-Dunántúl szennyvíz fejlesztés

en_US